Premio Speciale Valorizzazione della Pizza Napoletana nel Mondo
premio speciale 2019:
Premio Olitalia Migliore Proposta dei Fritti
premio speciale 2019:
Premio Mandara Identità Territoriale
premio speciale 2019:
Premio S. Pellegrino & Acqua Panna Giovane Pizzaiolo dell'Anno
premio speciale 2019:
Premio S. Pellegrino & Acqua Panna Innovazione e Sostenibilità Ambientale
premio speciale 2019:
Premio Solania Pizzeria Novità dell'Anno
premio speciale 2019:
Premio Pastificio Di Martino Frittatina di Pasta
premio speciale 2019:
Premio Solania Migliora Carta degli Oli Extra Vergine D'Oliva
premio speciale 2019:
Premio Birrificio Valsugana Migliore Carta delle Birre
premio speciale 2019:
Premio D'Amico Migliore Proposta Gluten Free
premio speciale 2019:
Premio Scugnizzo Napoletano Performance Dell'Anno
premio speciale 2019:
Premio Consorzio Tutela Prosecco DOC Migliore Carta dei Vini
premio speciale 2019:
Premio Birrificio Valsugana Miglior Asporto
premio speciale 2019:
Premio Pizza Vegana dell'Anno
premio speciale 2019:
Premio Olitalia Pizzaiolo dell'Anno
premio speciale 2019:
Premio Consorzio Tutela Prosecco DOC Miglior Servizio di Sala
premio speciale 2019:
Premio D'Amico Pizza dell'Anno
premio speciale 2019:
Premio Kimbo Modello d'Ispirazione
Al Vecchio Ulivo è una delle pizzerie storiche di Cosenza, a dieci minuti dal centro cittadino. I proprietari, i fratelli Presta, rispettano in maniera rigorosa la tradizione. Lo fanno utilizzando ingredienti di prima qualità, la maggior parte provenienti da piccoli produttori del circondario e calabresi, e interpretando le pizze secondo le ricette casalinghe, quelle della memoria. Il locale ha un centinaio di coperti, si sviluppa in quattro ambienti. E' dotato di un ampio giardino con alberi che creano un'oasi ideale dove rifugiarsi in estate. Da provare le stagionali e alcuni classici come la pizza del Barone con la scamorza affumicata, la broccoli e salsiccia o la tradizionale con le patate ‘mpacchiuse. Vecchio Ulivo is one of the historic pizzerias of Cosenza, located ten minutes from the city center. The owners are the Presta brothers, and they believe in respecting tradition. They do this by using high-quality ingredients that mostly come from small producers from the surrounding area or from Calabria. Their pizzas are made keeping traditional homemade recipes in mind. The establishment has about 100 seats, and it is divided into four dining areas. It has a large garden with trees that create an ideal summer oasis to relax in. We recommend the seasonal pizzas and some classic proposals like the pizza Barone with smoked scamorza, or the broccoli and sausage. Another pizza that stands out is the traditional pizza with ‘mpacchiuse potatoes.
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.