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Morbida, lievitata a puntino che con una cura estreme a delle materie che, qui, uniscono i temi baltici alla sostanza partenopea: un esempio è dato dalla stupefacente pizza bianca con panna acida, salmone affumicato, aneto con fiordilatte campano e zest di limone sale dalla costiera a dare brio. Ma a spingere forte è anche l’atmosfera del mercato coperto ottocentesco di Turku, antica capitale finlandese. La pizzeria di Arcangelo Tursi è a baricentro della kauppahalli, l’open space che condivide i tavoli dei locali che affacciano dagli stalli originari del mercato. Alla pala c’è la sorella Filomena, il servizio è tutto italiano. Proposte canoniche si affiancano a una carta più ardita, la qualità è costante e non accetta compromessi.




Here in this establishment, Baltic themes are combined with Neapolitan substance to produce a pizza which is soft, leavened to perfection and where extreme care is taken in selecting the ingredients. One example is the impressive white pizza with sour cream, smoked salmon, dill and fiore di latte from Campania. Lemon zest and sea salt are added to give it extra verve. The atmosphere of the 19th century covered market of Turku, the ancient Finnish capital, adds to the enchantment. Arcangelo Tursi’s pizzeria is the centerpiece for the kauppahalli, the open space where the tables are shared with the other establishments that overlook the market’s original stables. Filomena, Arcangelo’s sister, is the pizza chef. The service is entirely Italian. Standard offers as well as bolder proposals stand side by side on the menu. High quality is a constant here; no compromises are made.

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