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Acronia La Cantina
Da non perdere
In pieno centro storico si sente profumo di focaccia, il cibo che segna la storia e le strade di ogni città ligure. Unta, morbida e fragrante, anche qui è la protagonista assoluta: da sola, appena sfornata, in accompagnamento a salumi e formaggi di grande qualità, spesso locali; oppure ideale supporto per numerose farciture, pesto compreso, per lunghe focacce profumate, i cosiddetti taglieri a tre gusti, mezzo metro di sicuro piacere. Una carta dei vini di grande livello, attenta anche alle produzioni del territorio, contribuisce ad esaltare ogni boccone. Quest’anno la storia di Acronia è cambiata, nuove facce, identica filosofia, in una continuità qualitativa senza tempo. Lo dice la parola. Foto FB
In the heart of the historic center there is a fragrance of focaccia in the air. This is the food that marks the history and the streets of every Ligurian city. Greasy, soft and fragrant, it is an absolute protagonist in this place as well, whether on its own, just taken out of the oven, or as an accompaniment to salamis and cheeses of excellent quality (which are often local) or as the ideal support for numerous toppings, including pesto. The long fragrant focaccias are also served as the so-called “taglieri a tre gusti” (three flavor platter), a half meter of guaranteed pleasure. There is a wine list containing prestigious labels, but that was also careful to include productions from the local territory. It contributes to exalt the flavors of every bite. This year, Acronia has undergone some changes. There are new faces, but the philosophy is the same, and there is a continuity of quality that is timeless as illustrated by its name.