Dalla costiera amalfitana alle colline che serrano, a nord, la pianura novarese, spingendola fino alle cime alpine che si intravedono al di là del lago d’Orta. I sapori che non ti aspetti, insomma, perchè a dominare è il cuore del sud, con i suoi sapori e la ricerca spinta di materie prime. Toni fragranti, netti, con il piacevole contrasto della mozzarella, sapida. Due grandi forni, uno a legna, uno a gas, e tutta la passione di Carmine Esposito, padre felice di una realtà che non tradisce mai. “Extra pizza” c’è una cucina incentrata sul mare, ben concepita. Vini del sud in carta. Foto FB
From the Amalfi Coast to the hills which border, on the north, the Novara plain, extending up to the tops of the alps which glimpse Lake Orta. Unexpected flavours, in other words, what dominates is the heart of the south, with its flavours and sourcing evidenced in the primary materials. Fragrant tones, met, with a pleasant contrast to the mozzarella, flavourful. Two grand ovens, one wood-fired, another gas, and all of the passion of Carmine Esposito, happy father of a reality that never disappoints. “Extra pizza” there is a cuisine centered around the sea, well- conceived. Wines from the south on the list.