26° 50 Top Europe 2020

Guillaume Grasso La vera Pizza Napoletana



Best Aperitif List 2020
BIRRIFICIO FRATELLI PERRELLA AWARD



Nonostante sia in un quartiere un po’ periferico, è sempre necessario prenotare. Una pizzeria dal design nuovo accoglie con allegria. Le pizze di Guillaume Grasso sono sottili, morbide e sciglievoli, con una leggera croccantezza. I bordi sono tondeggianti ma non troppo, perchè, come spiega con slancio Guillaume, la vera pizza napoletana ha i bordi di massimo due centimetri, se si vuole rispettare la tradizione. Una lunga storia di generazioni di pizzaioli, prima a Napoli, poi in Francia, dove sono stati negli anni ’60 dei precursori, formando un numero infinito di pizzaioli. Da assaggiare la “Don Vincenzo”, dedicata al nonno dal quale ha imparato il mestiere. Una pizza inusuale perchè condita anche con 30 grammi di caviale appositamente selezionato per resistere alla temperatura della pizza appena uscita dal forno.




Even though this establishment is located an outlying quarter, reservations are always necessary.  It is a newly-designed pizzeria which cheerfully welcomes its clients. Guillaume Grasso’s pizzas are thin, soft and melt in your mouth, with a light crustiness. The crusts are rounded but not excessively so, because as Guillaume enthusiastically explains, the real Neapolitan pizza, if you want to respect the tradition, has a crust which is no more than 2 centimeters.  He comes from a long line of pizza chefs, first in Naples, then in France, where in the 60s they were forerunners and trained an infinite number of pizza chefs. A must is the “Don Vincenzo,” dedicated to his grandfather from whom he learnt the craft.   It is an unusual pizza because it is topped with 30 grams of caviar that is specially selected to resist the high temperature of the pizza just out of the oven.

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Guillaume Grasso

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Vino
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Presente (fino a 10)
Birra
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