Il Fornaio 178
50 Top Pizza Europa 2023
Excellent Pizzerias
Più che una pizzeria in senso stretto, siamo in un ristorante italiano, decisamente classico, le cui
cifre distintive sono la pasta e una decina di pizze di stile partenopeo tradizionale cotte nel tipico
forno napoletano a bocca di luna. Prevale su tutte la margherita dop con mozzarella di bufala,
ottima la capricciosa, da provare quella con la pancetta e quella con il tartufo che hanno un gusto
più robusto che incontra i favori del pubblico lusitano. Ottimo il servizio, nel bicchiere tanti
cocktail, vini italiani e portoghesi, sangria, gin prosecco.
This is more than a pizzeria in the strict sense, we are in a classic Italian restaurant whose
distinctive features are pasta and a dozen traditional Neapolitan-style pizzas that are baked in the
typically Neapolitan half-moon-mouthed oven. The margherita DOP with buffalo mozzarella
prevails over all other pizzas. The capricciosa is also excellent, you must try the one with bacon as
well as the one with truffles which have a more robust flavor that better meets the taste of the
Lusitanian clientele. Excellent service; on the menu you can find many cocktails, Italian as well as
Portuguese wines, sangria, and gin prosecco.