50 Top Europe 2021
15° Napoli on The Road
New Entry of the Year 2021
PASTIFICIO DI MARTINO AWARD
Napoli era davvero on the Road, perché il giovane pizzaiolo Michele Pascarella, sbarcato nella capitale inglese da Maddaloni in provincia di Caserta, ha sempre saputo coniugare spirito imprenditoriale e visione. Grazie al primo ha aperto la sua pizzeria chiamandola appunto così in omaggio ai suoi primi passi nel difficile mondo britannico. E adesso con la voglia di tornare a girare con ben due piccoli camioncini mobili dotati di forno a legna. Nel locale la sua è una pizza napoletana sincera, buona, si respira l’aria vera di una pizzeria partenopea con i classici fritti, il ripieno, le pizze classiche e qualche proposta un po’ più elaborata. Poche birre, qualche vino da Nord a Sud, un servizio rapido, simpatico ed efficace.
Naples is truly on the road. The young pizza chef Michele Pascarella arrived in the British capital from Maddaloni in the province of Caserta. He has always been adept at merging his business acumen with vision. Because of the former, he opened his pizzeria calling it Napoli on the road as a tribute to his first, difficult steps in a hard, British reality. Now his dream is to go back on the road with two small vans equipped with wood-fired ovens. His pizza is a good authentic Neapolitan pizza. The atmosphere is that of a genuine Neapolitan pizzeria, with its classic fried foods, il ripieno, the traditional pizzas, and some more elaborate proposals. The beverage list does not offer many beers. Instead, there are wines that come from both the north and the south of the peninsula. The service is rapid, friendly and effective.