Pizzium

15° 50 Top World Artisan Pizza Chains 2022



Nato nel 2017 a Milano da un’idea di Stefano Saturnino, Giovanni Arbellini e Ilaria Puddu, propone la pizza napoletana classica utilizzando il meglio della materia prima italiana. Lo stile PIZZIUM è inconfondibile ma ogni locale è unico perché trae ispirazione dalla terra che lo ospita, senza rinunciare al meglio di Napoli e della Campania. Grazie al suo approccio creativo e contemporaneo, PIZZIUM si sta affermando in Italia con oltre 30 sedi. Impasto digeribile e fragrante con un cornicione alto e ben alveolato, estremamente morbido e un condimento con ingredienti selezionati con cura. Le pizze e gli abbinamenti sono creati da Nanni Arbellini, maestro pizzaiolo napoletano di grande esperienza e socio fondatore. Le pizze sono divise in “Le classiche” e “Le regionali”. Prezzi nella media e tanta qualità.



Born in 2017 in Milan from the idea of Stefano Saturnino, Giovanni Arbellini and Ilaria Puddu, who propose a classical Neapolitan pizza using the best of Italian raw materials. The Pizzium style is unmistakable but each venue is unique because it draws inspiration from the land that hosts it, without giving up the best of Naples and Campania. Thanks to its creative and contemporary approach, Pizzium has established itself in Italy with over 30 different locations. The dough is digestible and fragrant the crust is well-leavened, high and extremely soft. The ingredients are selected with care. The pizzas and the topping combination are created by Nanna Arebellini, a master Neapolitan pizza chef with many years of experience and founding partner. The pizzas are divided into the “classics” and the “regional” ones. The prices are average but the quality is high.
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pizzaiolo/owner:

Emanuele Sassara (pizzaiolo executive)

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