Siamo a due passi da via Toledo, sulle scale che dal teatro Augusteo si inerpicano nel ventre di Napoli. Qui sono stati recuperati i maestosi locali in tufo di una vecchia segheria di inizio ‘900 e i numerosi coperti sono distribuiti su due sale, tra arredo moderno e oggettistica cult. Servizio alla napoletana: cioè professionale, super veloce e sempre efficiente. All’ingresso il forno a legna, ma dall’altra parte del locale c’è anche quello per il senza glutine e la cucina. La pizza è quella classica, morbida e scioglievole, dall’impasto ben lievitato e fragrante. Di buona qualità gli ingredienti utilizzati, qualche presidio Slow Food e prodotti sanniti, terra di origine dei proprietari.
A few steps from Toledo Street, on the steps from the Augusteo theater that climb up into the belly of Naples. Here, majestic establishments in tuff from an old sawmill of the early 1800s have been recovered and the ample seating is spread among two dining rooms, with both modern and cult object furnishings. The service is Neapolitan-style: professional, super-fast and always efficient. The wood-oven is at the entrance, but at the other end of the pizzeria there is also another for gluten-free, as well as the kitchen. The pizza is classic, soft and melts in your mouth, with a well-risen, fragrant dough. The ingredients used are of good quality, some slow foods are present as well as products from the province of Benevento, the area from which the owners come from.
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