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L’Università della Pizza
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Locale unico nel panorama pizza campano. Nato negli anni Trenta del secolo scorso grazie all’intuizione di un fornaio Luigi dell’Amura che trasformò il pane condito in pizza a metro. Formato subito apprezzato dai clienti e che è diventato negli anni una tipicità della penisola sorrentina.L’impasto pizza, rispetto alle origini che prevedeva la sugna, è alleggerito con l’olio d’oliva, le materie prime sono ben selezionate. Le sale, stile anni Settanta autentico, sono organizzate per accogliere i grandi numeri; in menu oltre ad una scelta di pizze a metro farcite ai gusti tradizionali e creativi in stile anni 70 e 80, troviamo una vasta proposta ristorante classica sia di terra che di mare.
A unique establishment in the Campania pizza panorama. This pizzeria was established in the 1930s thanks to the intuition of baker Luigi dell'Amura, who transformed seasoned bread into a pizza by the meter. This new format was immediately appreciated by customers and has become an emblem of the Sorrento peninsula over the years. The pizza dough, compared to how it was originally made with lard, has now become lighter thanks to the use of olive oil. The raw materials used are well selected. The dining area has an authentic seventies décor, and is designed to accommodate a large number of people. In addition to pizzas by the meter topped with traditional and creative 70s and 80s-inspired ingredients, you’ll also find a vast selection of typical restaurant dishes of meat and fish on the menu