Bottega Dani
76° 50 Top Pizza Italia 2023
Gabriele Dani conduce il cliente verso un viaggio al centro della pizza, tra impasti eccellenti, cultura, storia e rivisitazioni. Dalle soluzioni contemporanee, di qualità e di sostanza, al Napoli corner, tra classiche e pizze fritte fino alla sua invenzione, la piciaccia, una ricca schiacciata proposta con soluzioni ricercate. Eccelsa la cura degli ingredienti delle pizze gourmet, in un locale moderno, conviviale ma ricco di aree riservate in cui spendere anche un aperitivo d’essai con deliziose tapas. Servizio veloce e informale, da cui attendersi più precisione nelle ore trafficate. Carta dei vini sopra la media, con diverse sorprese.
Gabriele Dani takes the customer on a journey into the heart of pizza, among excellent doughs, culture, history, and reinterpretations. You choice ranges from the contemporary style, made of quality and substance, to the Naples corner, between classic and fried pizzas, and finally his invention: the piciaccia; a richly-topped flatbread that proposes sophisticated solutions. The attention paid to the choice of raw materials for the gourmet pizzas is excellent. This is all to be enjoyed in a modern, convivial place full of reserved areas where you can also enjoy a d'essai aperitif with delicious tapas. Swift and informal waitstaff, we would expect more precision during busy hours. Above average wine list which also includes several surprises.