Carlo Sammarco Pizzeria 2.0
27° 50 Top Pizza World 2023
13° 50 Top Pizza Italia 2023
Carlo Sammarco serve la pizza che lo contraddistingue col cornicione “canotto” e una new entry con il tegamino. Grande e interessante lavoro sugli impasti, risultato di un’accurata selezione delle farine e studio su lievitazione e maturazione. Per le farciture, che spaziano fra tradizione e abbinamenti più gastronomici, sceglie materie prime di ottima qualità gestite con equilibrio. Sempre una croccante certezza i fritti di Renato Ruggiero. La carta dei vini, che ha etichette nazionali ed internazionali, è molto attenta alle produzioni del territorio; curata quella delle birre. Il locale molto grande, ben gestito dal personale di sala, è arredato con linee e colori contemporanei.
Carlo Sammarco serves pizza which distinguishes him from the others with its “canotto” or boat-style crust and a new entry cooked in a casserole. The work he has done with his doughs is extensive and interesting; the result of a careful selection of flours and the study of leavenings and maturation. For the toppings, which span from the traditional to more gastronomic combinations, only top quality select raw materials are used and managed with balance. The fried foods are always a crunchy guarantee by Renato Ruggiero. The wine list, which has both national and international labels, is very attentive to the productions from the territory; the beer list is well-curated. The establishment is very spacious, well-managed by the dining area staff, and furnished with a contemporary design and colors.