Crosta
42° 50 Top Pizza Italia 2023
Ambiente informale con parte della cucina a vista e bancone con vendita di pane. Il personale è gentile e veloce, le pizze sono alla pala a pranzo, preparate con lievito madre e farine di grano Marchigiano. Le più sfiziose sono la Farcita, di friarielli e crema di acciughe, e la Stracciatella, acciughe e scorza di limone. La sera si serve la pizza tonda, realizzata sempre con farine selezionate. Non mancano le proposte vegane. Grandissima la ricerca nella selezione dei prodotti, a partire dalla passata di pomodoro che proviene da Campania e Puglia, sino alle acciughe del Cantabrico.
The atmosphere is casual, with a part of the kitchen visible and a counter where bread is sold. The staff is friendly and fast, and the pizzas are served on a paddle during lunch, prepared with sourdough and Marche wheat flours. The most delightful ones are the "Farcita," with friarielli (broccoli rabe) and anchovy cream, and the "Stracciatella," with anchovies and lemon zest. In the evening, round pizzas are served, always made with selected flours. Vegan options are also available. There is a great emphasis on the selection of ingredients, starting from the tomato sauce that comes from Campania and Puglia, to the Cantabrian anchovies.