Granzi Pizzerie 2021
52° Da Attilio
Attilio alla Pignasecca con la sua pizzeria con cucina è una certezza per chi abita nei dintorni, per chi passa per questa strada per salire al Vomero o per scendere verso via Toledo. Da alcuni anni è anche meta per i turisti che, guida alla mano, arrivano fin qui da tutto il mondo per mangiare le sue marinare, margherite e pizze a forma di stella farcite con ingredienti freschi e verdure di stagione. La pizza è in stile classico napoletano: l’impasto ben lievitato, steso sottile e cotto con equilibrio.
Attilio sempre al banco, ammacca stende e condisce e tiene la tradizione che ha raccolto dal padre.
Piccola carta delle bevande e menu di piatti cucinati. Servizio asporto e delivery.
Attilio alla Pignasecca, with his pizzeria and kitchen, is a guarantee for those who live in the neighborhood, but also for those who are just passing by and want to taste a great pizza. For some years it has also been a destination for tourists who come here from all over the world to eat the “marinara,” the “margherita,” and the star-shaped pizzas stuffed with fresh ingredients and seasonal vegetables. The pizza is made in the classic Neapolitan style. The well-leavened dough is spread out thinly and perfectly baked. Attilio is always at the pizza counter beating, spreading, and topping the dough disks, preserving the tradition that has been passed on from his father. The beverage selection is limited and there are only a few dishes available from the kitchen. Takeaway and delivery service is available.