Forno d’Oro
16° 50 Top Pizza Europa 2023
Il Forno d’Oro è la classica pizza napoletana: il forno, in mosaico dorato che dà il nome al locale, è
tipico partenopeo di Stefano Ferrara. Il locale, molto bello, è curato nei minimi particolari, a
cominciare dai fiori freschi per finire alle maioliche. Buona scelta di vini e di birre, appena ti siedi
arriva la bruschetta con il pomodoro fresco. Il patron, Tanka Sapkota, è un nepalese emigrato a
Lisbona dove ha avviato alcune attività di ristorazione e la pizzeria dopo essere stato a bottega da
Coccia. Varie le pizze nella proposta, tutte ben eseguite e di buon livello.
Forno d'Oro features the classic Neapolitan pizza. The oven is covered in a golden mosaic (by
Stefano Ferrara) which gives the place its name. The restaurant is very beautiful down to the
smallest detail, from the fresh flowers to the beautiful majolica. There is a good choice of wines
and beers, the bruschetta with fresh tomatoes arrives as soon as you sit at the table. The owner,
Tanka Sapkota, is a Nepalese man who emigrated to Lisbon to start his dining business with
different restaurants and a pizzeria after working at Coccia's restaurant. There are various pizzas
on the menu, all top-tier and very well-executed.