Pizzerie Top 2021
4° I Tigli
L’inarrestabile istinto a sperimentare di Simone Padoan, regala ad ogni stagione nuove prelibatezze che lo collocano a buona ragione nell’Olimpo dei pizzaioli. Le sue pizze sono servite a spicchi di 8 o, nella versione «cicchetto», di 4 pezzi, da condividere. I prezzi sono alti, ma qui non si parla di semplici pizze ma di esperienze uniche. Gli impasti, dal classico, al mix integrale con orzo, alla focaccia al mais e semi di girasole sono deliziosamente fragranti. Le farciture, di primissima qualità, sono scelte accuratamente: tagliata di tonno o battuta di fassona, baccalà mantecato o animelle, la fantasia non manca. La carta vini, li predilige naturali. Irresistibili i dolci.
Simone Padoan's unstoppable instinct to experiment gives birth to new pizza ideas every season. This is what places Simone on the Olympus of pizza makers. His pizzas are served in slices of 8 or in the “cicchetto” (shots) version, which is 4 pieces to share with someone. Prices are on the higher side but, considering the quality and the unique experience, it is worth the cost. The doughs, ranging from the classic to the wholewheat mix with barley, to the corn and sunflower seed focaccia, are delicious and fragrant. The toppings, which are of the highest quality, are carefully selected: from the cut of tuna or beaten fassona, to the creamed cod or sweetbreads. Imagination is certainly not lacking at this place. The wine list promotes natural-wine labels. The desserts are just irresistible.