La Balmesina
52° 50 Top Pizza World 2022
10° 50 Top Pizza Europa 2022
Performance of the Year 2022
Robo Award
Il nome di questa pizzeria è un omaggio alla via dove si trova, il sogno di tre ragazzi che sono partiti dall’Italia alla volta di Barcellona. Tanto legno rendono l’ambiente rustico, caldo e accogliente, il servizio è veloce e premuroso. Potrete trovare qualche piatto, ben realizzato di cucina italiana, anche se il vero motivo per venire in questo locale è senza dubbio la pizza. Cotta nel forno a legna, a puntino, profumata, lievitata a regola d’arte. Farine biologiche e lievitazione di 72 ore rendono l’impasto leggero e digeribile. Lo stile ricorda quello napoletano, molto gradevole il mini crunch del cornicione. Tra le pizze da provare c’è la “trufaldina”, con mozzarella funghi Shiitake, burrata e salsa di tartufo. I prezzi restano un filino sotto la media cittadina e questo è un grande merito, vista la qualità delle materie prime utilizzate.
This pizzeria is conveniently named after the street it is on; it is the result of the dream of three pizza makers who decided to leave Italy and move to Barcelona. The choice of décor, with plenty of wood, makes for a rustic environment, which is warm and welcoming. The serving staff is fast and attentive. Although pizza is the real reason to come to this place, it is also possible to enjoy some well-made courses of typical Italian cuisine. The pizza is baked in a wood-fired oven, which gives it its typical fragrance, and the dough is leavened to perfection. The organic flours and the 72-hour leavening make the dough light and digestible. The appearance is that of the Neapolitan pizza, the crunchy crust is very pleasant to the bite. Among the pizzas, a must-try is the "trufaldina", with mozzarella, Shiitake mushrooms, burrata, and truffle sauce. Prices remain a tad below the average of the area, which is appreciable given the quality of the raw materials used.