Luigia

9° 50 Top World Artisan Pizza Chains 2023

Best Service 2023
Goeldlin Award



Parte dalla Svizzera uno dei progetti meglio riusciti e più all’avanguardia nel mondo della pizza. Luigia nasce dalla passione di Luigi Guarnaccia ed Enrico Coppola per omaggiare i valori della tradizione, quella italiana. Buon gusto nel progettare i locali, con un design moderno ed accattivante, insieme ad un piglio imprenditoriale con la creazione della loro Accademia per formare il personale. Grani italiani per la loro pizza che lievita tra le 56 e le 72 ore, leggera, digeribile e molto gustosa. Diventano un punto di riferimento assoluto in Svizzera, tanto da replicare il loro format in quasi tutti i posti più importanti dello Stato, per poi arrivare fino a Dubai. Fiore all’occhiello dell’azienda è la tenuta in Toscana. I costi non sono proprio economici, ma giustificati dalle posizioni delle pizzerie e dalla qualità della materia prima.




One of the most successful and cutting-edge pizza projects in the world originates from Switzerland. Luigia was born from the passion of Luigi Guarnaccia and Enrico Coppola to pay tribute to the values of tradition, particularly Italian tradition. They exhibit good taste in designing their locations, with a modern and attractive design, combined with an entrepreneurial approach through the creation of their Academy to train their staff. They use Italian grains for their pizza, which undergoes a fermentation process lasting between 56 and 72 hours, resulting in a light, digestible, and very tasty pizza. They have become an absolute reference point in Switzerland, so much so that they replicated their format in nearly all the major places in the country and even extended to Dubai. The company's pride lies in its estate in Tuscany. While the prices are not exactly cheap, they are justified by the prime locations of the pizzerias and the quality of the raw materials.

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