Grandi Pizzerie 2022
96° Mama
Al ‘Mama’ un’altra ‘rivoluzione’. Accanto a Davide Quaglia, erede di una dinasta di fornai, ora c’è un giovane chef, Samuel Pizzocaro (con esperienze pure da Robuchon) che vuole mettersi in gioco con la pizza d’autore. Il ‘Mama’ è il posto giusto, per idee innovative e tradizione familiare: un laboratorio di filosofia degli impasti. I risultati stupiscono subito, all’olfatto e al morso. Le pizze sono ‘nuvole’: croccanti, lievi e saporite. Da provare quella con farina integrale di segale e semitostati di lino e girasole; oppure a base di farina evolutiva siciliana, quella che conserva i sentori della camomilla mietuta col grano I topping di Samuel esaltano gli impasti di Davide. Sinergie…
At “Mama” there is another “revolution” underway. Working alongside Davide Quaglia, heir to a bakery dynasty, now there is the young chef Samuel Pizzocaro (who has also had experience at Robuchon) who is hoping to gain notoriety with a gourmet pizza. “Mama” is the right place for both innovative ideas and family tradition with its laboratory that has a philosophical approach to dough making. The results immediately impress, both in fragrance and in taste. The pizzas are crunchy, light and tasty “clouds.” We highly recommend the version with wholewheat rye flour and the semi-toasted flaxseed and sunflower version. Another good choice is the base with whole Sicilian flour, the one which conserves the undertones of the chamomile reaped with the grain. Samuel’s toppings exalt Davide’s doughs in complete synergy.