naPizzà


50 Top Pizza Europa 2023
Excellent Pizzerias



Aperta solo nel 2022, Na’ Pizza è il nuovo indirizzo imprescindibile per chi vuole mangiare una pizza napoletana di qualità a Bruxelles. Ma se il locale è nuovo, l’esperienza di Carmine Russo, capo pizzaiolo e socio di maggioranza del locale, è molto lunga e passa a Bruxelles per alcune delle più famose e premiate pizzerie della capitale belga, per poi decidere di mettersi in proprio. Un passo alla volta, prima un piccolo locale solo per pizza da asporto che subito si è fatto notare, quindi il passaggio nella nuova sede, e da quest’anno pronta anche la terrazza all’aperto. Vicino alle istituzioni europee, la pizzeria è frequentata in egual misura da italiani e non, qui si bada al sodo, locale senza fronzoli con il calore e la genuinità dell’accoglienza che ti fanno sentire a Napoli. Ottima è la loro pizza fritta, leggerissima, molto richieste la Vegetariana, la Melanzanotta e la nocerina. Non è nel menu, ma pregate Carmine di farvi il calzone che amava tanto Cesare, uno dei suoi maestri, con la crosticina di parmigiano è una delizia. Piccola scelta di birre e vini italiani, qualche dolce confezionato che arriva dall’Italia.




Opened only in 2022 Na’ Pizza is the new indispensable place to go for loves who wish to eat a quality Neapolitan pizza in Brussels. Even if the venue is new, the experience of Carmine Russo, the head pizza chef and main shareholder of the business is very extensive. He has been a part of some of the most famous and award-winning pizzerias in the Belgian capital, he then decided to start his own business. Taking it a step at a time, first with a small place with takeaway pizza that immediately stood out and then the move to this new establishment, and for this year the outside terrace is also up and running. The pizzeria is near European institutions and it is often frequented by Italians and non-Italians. Here a lot of care is put into meaningful things without too many frivolous elements. Thanks to their warm welcome they make you feel as if you were in Naples. Their fried pizza is excellent and light. The Vegetariana, Melanzanotta, and nocerina are the most requested pizzas. The calzone is not present on the menu but if you request it Carmine will be more than happy to make you one, as it was one of his mentors, Cesere’s favourite things to eat, with a crunchy parmesan crust it is a true delight. There is a small selection of Italian beer and wine and some ready-made desserts directly from Italy.
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sito web: naPizzà
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telefono: +32 2 742 16 26

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