‘O Fiore Mio
71° 50 Top Pizza World 2023
36° 50 Top Pizza Italia 2023
Quest’anno la pizza di ‘O Fiore Mio ha un sapore in più… quello della rinascita. Due settimane dopo l’alluvione dell’Emilia Romagna, in una Faenza ancora ferita e con i volontari a spalare il fango in centro storico, il locale era già in piena attività con la meravigliosa squadra capitanata da Davide Fiorentini impegnata nella sfida del ritorno alla normalità, passaggio difficile perché l’Hub dove si producono basi e lievitati è stato praticamente spazzato via. La pizza però è quella di sempre, quella che già si è imposta come la migliore della regione: qualità, delicatezza, eccellenza, grandi ingredienti del territorio e il culto dell’olio a fine cottura. Il cuore oltre l’ostacolo.
This year, the pizza at 'O Fiore Mio has an extra flavor, that of rebirth. Two weeks after the flood in Emilia Romagna, in a still wounded Faenza with volunteers clearing the mud in the historic center, the restaurant was already fully operational with the wonderful team led by Davide Fiorentini. They are engaged in the challenge of returning to normalcy, a difficult transition because the hub where the pizza bases and leavened dough were produced was practically swept away. However, the pizza remains the same, already established as the best in the region for its quality, delicacy, excellency, and outstanding local ingredients. As well as the iconic drizzling oil placed on the pizzas once they are baked. Thanks to dedication they have overcome these obstacles