Pizzerie Top 2021
31° Officine del Cibo
Se per “officina” intendiamo elaborazione e cambiamento, non ci sorprenderà sapere che nel locale alle porte di Sarzana, guidato dall’estro di Giacomo Devoto, oggi c’è un nuovo pizzaiolo, ma anche una nuova miscela di farine integrali e un nuovo menu. Sarà così più facile scegliere tra pizze al vapore, forno elettrico o forno a legna, e apprezzare le diverse consistenze e tessiture degli impasti. Che sia un soffice trancio integrale o la verace pizza napoletana, le farciture prevedono prodotti artigianali di qualità, spesso del territorio. La bella cantina e un servizio impeccabile confermano le Officine del Cibo come uno dei luoghi che hanno contribuito a ridefinire il concetto di pizzeria.
If we can associate "Officina" (workshop) with expansion and change. Therefore it does not come as a surprise to discover that in this restaurant on the outskirts of Sarzana there is a new pizza chef as well as a new blend of wholewheat flours and a new menu. Guided by the inspiration of Giacomo Devoto, these additions will make it easier for the customer to choose between steamed pizzas, pizzas made in the electric oven, or pizzas made in the wood-fired oven, and to appreciate the different consistencies and textures of the dough. Whether it is a soft wholewheat slice or the true Neapolitan pizza, the toppings are always quality, artisanal products, often from the territory. The very nice wine cellar and impeccable service make Officine del Cibo one of the places that have contributed to redefining the concept of what a pizzeria is.