Paneolio Pizza Bar
50 Top Pizza Europa 2023
Excellent Pizzerias
Il progetto è della coppia Beniamino Bilali e Federica Gasparrini: l’obiettivo è unire la tradizione
della pizza italiana con i sapori portoghesi, in un ambiente semplice ma confortevole. Una
apertura nuova, della primavera 2021, frutto della permanenza in Portogallo del noto pizzaiolo
italiano, che presenta sia la pizza tradizionale tonda di ispirazione napoletana che quella a spicchi
italiani. Il panetto è ottenuto da farine biologiche lavorate a pietra e da una lunga lievitazione. La
pizza può essere accompagnata con altre opzioni, dai tipici antipasti italiani come bruschette, pane
all’aglio o pasta del giorno. Insomma, una ambasciata del gusto italiano in questo centro a Nord
della Capitale. Ottimo servizio, vino e birra nel bicchiere.
This project is brought to reality by the couple Beniamino Bilali and Federica Gasparrini: the goal is
to combine the tradition of Italian pizza with Portuguese flavors, in a simple and comfortable
setting. There was also a new opening in the spring of 2021 as a result of the well-known Italian
pizza maker's long permanence in Portugal. He presents both the traditional round pizza inspired
by Naples and the one served in wedges. The dough is obtained from organic stone-worked flours
and a long leavening. The pizza can be paired with some of the typical Italian appetizers such as
bruschetta, garlic bread, or even pasta of the day. In short, this is an embassy of Italian taste in the
northern side of the capital's center. Great service, wine and beer are available by the glass.