Peppina

9° Top World Artisan Pizza Chains 2021 - Latteria Sorrentina Award




Paolo Vitaletti, vulcanico chef imprenditore, punta sull’Italia a Bangkok. Una trattoria romana, una fiorentina e poi otto pizzerie della catena artigianale Peppina. Forni costruiti da artigiani
napoletani con materiale portato da casa, ingredienti e soprattutto stile napoletano classico tradizionale. Ovunque sembra di stare nel capoluogo partenopeo e dopo il successo della prima sede le pizzerie si
sono rapidamente moltiplicate. Ma Paolo Vitaletti è andato oltre, ha deciso di seguire le prescrizioni dell’Associazione Verace Pizza sia nella pizzeria madre, la numero 586 per la precisione che espone la
targa Avpn, che nelle altre. Ossessione per le materie prime e contatti con produttori biologici thailandesi fanno di questa catena un vero e proprio esempio di cosa significa l’artigianalità napoletana e italiana nel mondo.




Paolo Vitaletti is a volcanic entrepreneur and chef who focuses on Italy in Bangkok. The Peppina artisan chain contains a Roman and Florentine trattoria and then eight pizzerias. The ovens used have been built by Neapolitan craftsman with materials brought from home. The ingredients are all in the traditional classic Neapolitan style. Everywhere you go, it feels like you are in the Neapolitan capital. After the success of the first venue, the pizzerias opening within this chain have multiplied. However Paolo Vitaletti took it one step further, he decided to follow the instructions of the Verace Pizza Association, firstly in the original location in number 586 which displays the Avpn tablet. These instructions are also followed in all the other venues. There is a clear obsession for the raw material used and the collaboration with Thai organic producers make this chain a real example of what Neapolitan craftsmanship means in the world.

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