Pizzerie Top 2021
42° Pizzeria Mamma Rosa
Si trova lungo la strada mare-monti. Ambiente interno tradizionale e curato con un giardino dove è possibile mangiare. Personale giovane, cortese, disponibile, competente e capace di orientare l’avventore attraverso l’ampia offerta di pizze e birre artigianali. Marcello D’Erasmo, pizzaiolo e proprietario, è molto attento alla scelta di ingredienti di qualità e creatore di un suo impasto esclusivo. Interessanti sperimentazioni, ma nel rispetto dei sapori tradizionali, come la pizza con prosciutto crudo, fichi e scamorza affumicata di bufala. Interessante anche “l’incontro” tra oliva all’ascolana e pizza napoletana. Degna di nota anche la proposta di “fritture”.
This establishment is located along the 'mare-monti' road that connects the mountains to the sea. It has a traditional and well-kept interior with an outdoor garden where it is also possible to eat. The waitstaff is young, courteous, helpful, competent, and able to guide the customer through the wide range of pizzas and craft beers that are available. Marcello D'Erasmo, pizza maker and owner, is very attentive to the choice of quality ingredients. He is also the creator of his own exclusive dough. His interesting experiments still respect the traditional flavors which show, for example, in the pizza with raw ham, figs, and smoked buffalo-milk 'scamorza' cheese. An interesting pizza is the “l'incontro” which is an encounter between the Neapolitan pizza and the Ascolana olive pizza. The fried food also caught our attention and is recommended.