Sartoria Panatieri
1° 50 Top Pizza Europa 2023
Pizza of the Year 2023
Latteria Sorrentina Award
Salsa de tomates cherry asados, mozzarella y holandesa de albahaca
Da chef a pizzaioli il passo è breve, almeno quello di Rafa Panatieri e di Jorge Sastre. Una vecchia Sartoria nel cuore di Barcellona diventa il loro laboratorio creativo. Tanta attenzione alle materie prime, quasi sempre locali e provenienti da una fattoria che li assiste. Il loro motto è “from farm to pizza” e non è solo uno slogan ma un modo di essere e di intendere la gastronomia. Ambiente minimal, clima allegro e tanta attenzione in ogni fase della preparazione, come per gli ottimi salumi fatti n casa. La lievitazione è lenta, 48 ore in massa e poi altre 12 dopo lo staglio. Un prodotto ricco di personalità e le farciture delle pizze sempre bilanciate, vi consigliamo di provare la “salsa de tomates cherry asados, mozzarella y holandesa de albahaca”, ne vale davvero la pena. Originale anche la proposta del bere.
The leap from a chef to a pizza chef is not long, at least for Rafa Panatieri and Jorge Sastre. Previously an old tailor’s shop in the heart of Barcelona it has now become their creative laboratory. A lot of attention is put into the raw materials which are almost always local or coming from a partnering farm. Their motto is “ from the farm to the pizza” and it’s not just a saying but a way of being and understanding gastronomy. The surroundings are minimal and there is a cheerful atmosphere. A lot of care is put into each stage of preparation such as the excellent homemade cured meats. The dough is left to leaven slowly for 48 hours as a whole and then another 12 hours as single dough portions. It is a product full of personality and the pizza toppings are always balanced. We suggest you try the “salsa de tomates cherry asados, and mozzarella y holandesa de albahaca” really worth it. The drink proposals are also original.