Sbanco
58° 50 Top Pizza World 2023
26° 50 Top Pizza Italia 2023
Migliore Proposta dei Fritti – Il Fritturista 2023
Oleificio Zucchi Award
Una certezza dell’Appio Latino, nonché uno dei satelliti dell’arte bianca di Stefano Callegari, qui mentore da sempre. Un forno a legna fra i migliori della Capitale e uno stile a metà strada fra Roma e Napoli, a cui però non viene comunque lesinato un cornicione profumato dal piacevole crunch. Le pizze tradizionali ci sono tutte ma le divagazioni creative sono molteplici, degne di nota e oltretutto rispettose delle stagioni e del mercato. A complemento goloso, fritti variegati e ricchissimi in apertura, nonché qualche secondo di carne, anch’esso immancabilmente fritto. Dolci della casa, servizio celere e una dozzina di birre per innaffiare la sosta, prima di un buon distillato o di un bel cocktail.
When it comes to pizza, this place is a no-brainer in the Appio Latino, this is also one of the satellite restaurants of Stefano Callegari's white art, who has always been a mentor here. The wood-burning oven used is among the best ones in the Italian capital city and he offers a style of pizza that is halfway between Rome and Naples. The fragrant crust with that very pleasant crunch is never spared here. The traditional pizzas are all present but the creative ones are many and worthy of note, but, above all, they follow the seasons and the market. As a starter, you can always get the varied and very rich fried specialties as well as a few meat courses, which are also invariably fried. The dessert is homemade; about a dozen beers are available for you to enjoy along with your pizza, or perhaps a good liquor or a nice cocktail. The waitstaff is swift and efficient.