Sbanco
60° 50 Top Pizza World 2022
29° 50 Top Pizza Italia 2022
La pizzeria si trova nel centro quartiere Appio latino, la location è ampia; il forno a legna tradizionale napoletano ed un lungo bancone con spillaggio delle birre sono il punto di forza.
La pizza ha un impasto non rigorosamente napoletano si differenzia per una inferiore elesticità ed il cornicione piacevolemente biscottato. L’impasto ad alta idratazione e lunga maturazione viene eseguito con farine italiane. I condimenti anche i più creativi si fondano sull’utilizzo di materie prime di pregio ed abbinamenti che rievocano la tradizione.
I fritti sono asciuttissimi, golosi e con panatura fatta in casa con il forno a legna.
Da provare le montanare con farina semi-integrale.
This pizzeria is located in the center of the Appio Latino quarter. The venue is spacious, and the oven is a traditional Neapolitan wood-fired version. There is a long counter with a variety of beer on tap that is their strong point. The pizza is made with a dough that is not exactly in the Neapolitan style….it differentiates itself by being less elastic and the crust is deliciously crunchy. The dough has a high hydration, is made with a long leavening and Italian flours. The toppings, including the more creative variety, are based on the use of prestigious raw materials with combinations that evoke tradition. The fried foods are deliciously nice and dry, and the dough is homemade and baked in a wood-fired oven. We recommend trying the montanare made with semi-wholewheat flour.