Pizzerie Eccellenti 2021
La Pizzeria Sud
Riapre il Mercato Centrale e la pizza cambia protagonista, arriva Ciccio Vitiello di Casa Vitiello. Ovviamente la formula è quella del Mercato: ordini, paghi ed aspetti ai tavoli che venga chiamato il tuo numero. Un paio di pizze fritte e sei o sette pizze classiche “ovviamente napoletane” con il cornicione ben alveolato. La fritta, “Montanara” nello specifico, ben cotta e gustosa con ottimi ingredienti partenopei. Napoletana classica con una buona quantità di ottime acciughe di Cetara molto buona anche la Margherita gustosissima nella sua semplicità. Birra alla spina in accompagnamento. Personale gentile e premuroso compreso.
This place has recently opened right inside the majestic Central Market of Florence. Ciccio Vitiello from Casa Vitiello is the new protagonist as the pizza chef. The pizzeria follows the Market's guidelines: you order, pay, and wait for your number to be called while at the table. You can get two types of fried pizzas and six or seven classic pizzas, all made in true “Neapolitan style,” with a perfectly bubbly crust. The fried, “Montanara” specifically, is well-baked and tasty and it uses excellent Neapolitan ingredients. The classic “Napoletana” comes with a good quantity of quality anchovies from Cetara. Also very good is the “Margherita,” which is tasty in its simplicity. A good draft beer as an accompaniment is a must. The waitstaff is kind and attentive.