Pizzerie Eccellenti 2021
TasteiT
Il locale è vicino a grandi parcheggi, esternamente somiglia a un pub, ma le scritte Cooking Lab e Gourmet chiariscono.
All’interno governa lo stile minimalista, è tutto un po’ scuro, ma il racconto del gestore incuriosisce i clienti.
Le pizze a degustazione servite sopra una lastra di ardesia che conserva il calore offrono scelte fra mare e terra, sei gustosi triangoli in tre gusti diversi consentono di assaggiare più cose.
Con una pizza si provano vari abbinamenti di pesce, crudo, marinato, cotto; il nero di seppia negli impasti ben lievitati non incide sul gusto e accentua l’idea marina. Le pizze di terra propongono un’esperienza originale associando salumi e arrosti a frutti, ortaggi e formaggi.
The restaurant is close to some large parking lots, it looks like a pub from the outside, but the words 'Cooking Lab' and 'Gourmet' are the giveaway of what it really is. Inside, the minimalist style is dominant, everything is done in dark tones. The tasting pizzas served on a slab of slate, which helps retain the heat, present options between surf and turf: six tasty wedges topped in three different ways allow you to have more variety. On one single pizza, you can try various combinations of fish, raw, marinated, or cooked foods. The cuttlefish ink used in the well-leavened dough does not affect the taste and accentuates the seafood flavors just enough. The 'turf' pizzas, on the other hand, offer an original experience by associating cold cuts and roasts with fruits, vegetables, and cheeses.