Pizzerie Eccellenti 2021
Filo d’olio
L’accoglienza è garantita dall’ambiente moderno e curato sia all’interno sia nell’ampio
dehors, così come dalla personalità sprigionata da Luigi in sala e dai piatti della sorella Rachele. La pizza è fragrante con farciture azzeccate e attente alla stagionalità. Importanti sono i richiami alla terra di origine dei titolari, la Sicilia, nonchè a quella del pizzaiolo calabrese. E così, oltre a
topping e piatti che combinano la tradizione umbra con le altre (dai primi alla brace o all’orto), si può approfittare di deliziosi arancini o cannoli siciliani. Accorto il servizio, interessante la carta delle birre e l’offerta nel suo complesso. A pochi chilometri dal centro di Perugia.
Here the welcome is guaranteed by the lovely modern interior and spacious outdoor dining area that are both carefully curated. Then you have the lively personality of Luigi who serves at the tables, and the amazing dishes made by his sister Rachele. The pizza is fragrant with spot-on toppings that are attentive to seasonality. Also important are the elements from the homeland of the owners, Sicily, and the Calabrian pizza chef. And so, beyond the toppings and the dishes that combine the Umbrian traditions with the others (from pasta courses to grilled dishes to the vegetables from the garden), you can enjoy delicious arancini or Sicilian cannoli. The service is attentive. The beer list is interesting as is the offer on the whole. You will find this establishment a few kilometers from the center of Perugia.