Pizzerie Eccellenti 2021
Pummarò
Pummarò, a San Benedetto del Tronto, è sinonimo di vera pizza napoletana. La location, nei pressi del lungomare, è semplice ma fa vivere un’immersione a Napoli tra la prevalenza della “lingua autoctona”, gli oggetti simbolici della tradizione, e le varie specialità in menu. La pizza che viene servita ha una lunga lievitazione e il cliente può scoprire, grazie ad un monitor che si aggiorna in tempo reale, da quante ore, minuti e secondi l’impasto è in evoluzione. Alta la digeribilità. Tra le peculiarità la scelta della legna utilizzata per la cottura della pizza: di faggio certificata proveniente dai Monti del Matese. Da provare, per lasciarsi sorprendere, sono i fritti napoletani.
Pummarò, situated in San Benedetto del Tronto, is a synonym of true Neapolitan pizza. Strategically located near the seafront, this pizzeria has a simple décor. Here you will experience a real immersion into the city of Naples, thanks to the prevalence of the native Neapolitan language, some symbolic traditional elements, and the various typical specialties that appear on the menu. The pizza that is served here uses dough that undergoes a long leavening process which guarantees very high digestibility. The customer can even see, thanks to a monitor that updates in real-time, how many hours, minutes, and seconds the dough has been leavening for. Among the unique aspects of this establishment is the choice of wood used for the wood-fired oven: certified beech from the Monti del Matese. A must-try are the amazing Neapolitan fried specialties.