Pizzerie Eccellenti 2021
Ristorante Teatro 26
Di anno in anno si migliora un livello già molto alto. Sala postindustriale, forno verace-partenopeo: si spazia dalle creazioni-maison ai classicismi che, comunque, hanno una marcia in più. Ne sono un esempio la super Napoli con le alici di Cetara o la Margherita con il bocconcino di bufala. Decisamente più complessa poi la “Totò” con pomodorini caramellati, ‘nduja e burrata. Le presentazioni sono impeccabili anche a ristorante pieno: pizze molto belle con cornicione soffice, alto e saporito, disco sottile e molto morbido. Per i più golosi c’è il calzone fritto. Nell’offerta anche una cucina verace incentrata sul mare con l’incursione di qualche risotto (siamo pur sempre a Vercelli).
This venue continues to improve year after year. The dining room has a post-industrial feel to it. There is an authentic Neapolitan wood-fired oven and it yields original creations as well as classic pizzas that are a bit edgy. An example is the super Napoli with Cetara anchovies or the Margherita with a buffalo-milk bocconcino. A decidedly more complex pizza is the “Totò” with caramelized tomatoes, ‘nduja and burrata. The presentations are impeccable even when the venue is full. The pizzas are very well made, with a high crust and a soft base. For true food enthusiasts, we recommend the fried calzone. Apart from pizza, the venue offers an authentic cuisine centered on seafood, including several risottos (we are, after all, in Vercelli).