Pizzerie Eccellenti 2021
Villa Costanza
Questo piacevole locale, gestito da Marco e Costanza Durastanti, si distingue per la grande qualità della materie prime: gli ortaggi e le verdure sono auto prodotte grazie alla collaborazione con la cooperativa “Coltiviamo Tradizioni”, il vino della casa è vendemmiato personalmente dalla squadra di sala e cucina. Tantissimi i presidi Slow Food e le eccellenze siciliane presenti nel menu, della pizzeria e del ristorante. Le pizze sono caratterizzate da un impasto lievitato 48 ore con lievito madre. Le farine utilizzate sono il grano duro Biancolilla Bio, il grano (100%) di Tumminia e la farina di Carruba. Ampia la carta dei vini, servizio preparato e sorridente.
This charming restaurant, managed by Marco and Costanza Durastanti, is renowned for the high quality of the raw materials used. The vegetables are self-produced thanks to the partnership with the organization "Coltiviamo Tradizioni." The house wine is also made with grapes cultivated here and harvested by the kitchen and dining staff itself. A good number of Slow Food Presidia products and others that are the best available in Sicily are present on the menu, both for the pizzeria and for the restaurant specialties. The pizzas are characterized by a 48-hour-leavened dough made with mother yeast. The flours used are Biancolilla Bio durum wheat, 100% Tumminia wheat, and Carob flour. The wine menu is extensive, the waitstaff is prepared and always serves the patrons with a smile.