Pizzerie Eccellenti 2021
Zio Giacomo Pizzeria
Siamo distanti dal centro di Martina Franca ma conviene sempre prenotare soprattutto d’estate e nei fine settimana perchè “Zio Giacomo” è senz’altro una pizzeria di riferimento non solo della Valle d’Itria ma di tutta la Puglia. Qui si persegue da anni una profonda e continua ricerca su farine e metodi di lievitazione. Tutto il lavoro di Giacomo Diamante, patron e pizzaiolo, si svolge all’insegna di tre parole d’ordine: passione, sostenibilità e qualità. Il risultato del suo continuo impegno nel lavoro di ricerca sono le straordinarie pizze ad alta digeribilità, soffici e croccanti allo stesso tempo come ad esempio la pizza Radici anche omaggio al territorio e al pomodoro o la Capocollo.
This location is quite far from the center of Martina Franca, however it is always best to book in advance, especially in summer and on the weekends. This is because Zio Giacomo is without a doubt an extremely popular place, not only in the Valle d’Itria area, but also in the entirety of Puglia. Here extensive research into flours and methods of leavening has been going on for years. All of the owner and pizza chef Giacomo Diamante’s work is carried out under his three-word motto: passion, sustainability and quality. The result of his continual commitment to his work and research is the extraordinary pizzas that are highly digestible, soft and crispy at the same time. An example is the pizza Radici (roots) which pays homage to the territory and to the tomato and the capocollo.